Május 1.: Romantikus Erőszaktól, Karácsony Gergelytől és afrikai dobosoktól lesz hangos a hétvége

Idén nem majálisozik a Demokratikus Koalíció, mert a tavalyi ár háromszorosát kérte a területbérlésért a Városliget Zrt. Gyurcsány Ferenc pártjától. Az MSZP és az LMP viszont annak ellenére ünnepli a Városligetben a munka ünnepét, hogy tőlük is a korábbinál lényegesen magasabb árat kértek.

Azonban a szo­cialistáknál is többen puffognak, mert nem aratott osztatlan sikert, hogy Tóbiás József pártelnök és Kunhalmi Ágnes budapesti elnök mellett Karácsony Gergely zuglói PM-es polgármester is színpadra léphet a rendezvényen. „Több millió forintért csinálunk a PM-nek egy jó nagy reklámot. Bravó!" – dohogott a párt egyik országgyűlési képviselője, amiben igaza is lehet, ugyanis a zöld párt nem szervez saját rendezvényt. Karácsony fellépése azonban, úgy tudjuk, még nem száz százalék, a PM belső fórumain vitáznak a polgármester fellépéséről. A vitát csak fűti, hogy a Liget, Budapest körüli csatározások kiélezték az MSZP-sek és a polgármester közötti egyébként is feszült viszonyt. A helyi MSZP-sek azt fontolgatják, hogy bojkottálják a párteseményt, ha ott beszédet mond Karácsony.

Az Együtt azonban biztosan a PM nélkül, de a pártszakadás előtti időben bejáratott helyen, a Szabadság téren ünnepel. Itt a program szerint beszédek helyett afrikai dobosok, ugrálóvár, arcfestés és tollaslabdázás lesz, a szervezők „igazi családi élményt" ígérnek.

A hagyományosan baloldali ünnepen a kormánypárt nem mozdul meg, a Jobbik viszont túlkompenzál: az ő „nemzeti majálisuk" már április 30-án elkezdődik a Hajógyári-szigeten. A radikálisok a munkásmozgalom által kiharcolt vívmányokról, többek között Romantikus Erőszak- és Kárpátia-koncertekkel emlékeznek meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.