Vidéken van patika, de nincsen benne gyógyszer

Még fájdalomcsillapítót sem lehet kapni a tiszazugi falvak gyógyszertáraiban. Mindent úgy kell megrendelni. A helyzet törvényes: tetanuszon kívül semmit nem kötelező tartani.

Cserkeszőlőn az önkormányzat is tehetetlen: a helyi patikában a legáltalánosabb pirulákat is csak megrendelésre tudják a betegeknek leszállítani. A szoljon.hu riportja szerint hasonló a helyzet Öcsödön, Tiszakürtön és Mesterszálláson is.

A lapnak arról panaszkodott egy szülő, hogy a tartósan beteg gyermekének nem kapott tápszert, pedig előre jelezte a patikusnak. Beírt a vásárlók könyvébe, és a tiszti főgyógyszerészt is felhívta telefonon, de hiába. Azt a választ kapta, hogy törvény szerint csak tetanusz injekciót kötelező tartani a patikákban. Nem is tudtak adni még fejfájás-csillapítót sem.

A patika üzemeltetője négy faluban működtet gyógyszertárat. Korábban úgy nyilatkozott: 24 órán belül kell hozzáférhetővé tenniük azokat a gyógyszereket, amelyeket az OEP támogatáspolitikája előnyben részesít.

Az önkormányzat pályázatot írt ki, hogy más üzemeltetőt keressen a patikának, de nem jelentkezett senki.

A tiszazugi falvak lakói gyakran kénytelenek Kunszentmártonba utazni gyógyszerekért. A kunszentmártoni polgármester szerint a város két patikája képes lenne ellátni az egész Tiszazugot. Igaz, az amúgy is szegény falusiaknak az utazással dupla pénzbe, és jóval több időbe kerül beszerezni a gyógyszereket. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.