ATV: Magas rangú kormánytag érdekeltsége nyert Kiskunfélegyházán?

Egy magas rangú kormánytag érdekeltségei közé tartozik az a Bácskomplex S.R. Kft., amely ellentmondásos körülmények között nyert pályázatot a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal őrzés-védelmének ellátására 2011-ben – írja az Atv.hu.

A portál szerint ezt állítja Kapus Krisztián polgármester bizalmasa egy hangfelvételen. Ebből kiderül, hogy a polgármester utasítása alapján a Bácskomplex S. R. Kft.-nek kellett nyernie. A megbízási szerződés éves díja bruttó 7,7 millió forint. A pályáztatás ügyében jelenleg is nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés gyanújával.

Az Atv.hu utal rá: a beszerzési eljárás keretében kiírt tendert három cégnek küldték el, mégpedig - az elektronikus tértivevény szerint - 2011. november 28-án. A Kapus Krisztián nevére beérkezett ajánlatok dátuma viszont november 18. (két esetben), illetve november 22. volt. Vagyis az érintettek 6, illetve 10 nappal korábban komplett ajánlatot tudtak írni az elvileg még nem is ismert kiírásra.

A három vállalkozás (a győztesen kívül az S.R. Security Kft. és a B-R Faktor Security Kft.) adatai személyi és címbeli átfedéseket mutatnak, vagyis egy családhoz tartoznak. A nyertes cég azonban nem sokáig örülhetett az új szerződésnek, ugyanis Csölle Yvette jegyző januárban felmondta azt, arra hivatkozva, hogy a cégnek nincs érvényes rendőrhatósági igazolása - derül ki az írásból.

Az idézett felvételen elhangzik többek között, hogy a Bácskomplex egy magas rangú kormánytag érdekeltségei közé tartozik, és ezt a polgármester is tudta – olvasható az Atv.hu portálon.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.