Luxusban tartották a szélhámost Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy Amerikából hazatelepült, kettős állampolgárságú férfi ellen, aki közel húsz éven át luxuskörülmények között tartatta ki magát Szegeden busás ellenszolgáltatást ígérve a kölcsönökért.
Azt állította, hogy több milliárd dollár sikerdíj jár neki, mert egy büntetőügyben segített az amerikai kormánynak, csak még nem kapta meg a pénzt. A részletekről arra hivatkozva nem beszélt, hogy nemzetbiztonsági érdekek fűződnek a titoktartáshoz.

Még 1995-ös hazatelepülése előtt külföldi állampolgárok is adtak neki komoly összegeket – mindenkinek jelentős kamatot ígért, ha majd visszaadja a pénzt. Amikor az amerikás magyar hazatért, 1995 után egy szegedi vállalkozó finanszírozta 80 millió forint értékben. Közel öt évig várta, hogy pártfogoltja megkapja a sikerdíját, és neki kifizesse belőle a 200 millió dollárt, amit a 80 millió forint fejében ígért.

Miután a vállalkozó pénze elfogyott, az ismeretségi körében keresett tehetős embereket, akik tovább finanszírozták az amerikai kormány milliárdjaival csábító embert.

Az illető időnként pénzt kért utazásokra. Ilyenkor azt állította, pereskedni megy, illetve hogy most már a bíróságon is megnyerte a 6,2 milliárd dollárt, valójában azonban luxusutazásokon vett részt. Közel 20 éven át mindig akadt jómódú szegedi, aki a férfi fényűző életmódját, majd szerencsejáték-szenvedélyét finanszírozta.

2013-ig összesen 23 sértettnek okozott kárt. A legkisebb összeg, amit gyanútlanul, a busás haszon reményében odaadtak neki, 2 millió, a legnagyobb 330 millió forint volt. A sértettek szegedi és Szeged környékén élő vállalkozók, ügyvédek, orvosok. Az okozott kár együttes összege megközelíti az 1 milliárd forintot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.