LMP-s politikus csípte fülön a rablót

Rablót fogott Gajárszki Áron, az LMP újbudai önkormányzati képviselője. Az esetről saját blogjában számolt be.

Az ellenzéki politikus a bejegyzés szerint épp a szomszédaival takarította az újbudai házuk környékét, amikor mindannyian kiáltozásra lettek figyelmesek a Tétényi úti házsor felől. Két fiatalember futott egymás után, a hátul rohanó azt kiabálta, hogy "Ellopta a pénzt!" Gajárszki először arra gondolt, hogy ez csak vicc, de aztán felmérte, hogy mindkét ember inaszakadtából fut.

"Azonnal ledobtam a kesztyűmet, és a tolvaj nyomába eredtem. A férfi a parkon végigfutva áttört a sövényen, és átszaladt a Tétényi úton. Közben egy kékruhás srác is a nyomába eredt, őt megelőztem. Az utca túloldalán a bűnöző elkezdte eldobálni a lopott holmit. Tovább futottam, bár a tüdőm jelezte, hogy már egy évtizede felhagytam a versenysporttal. Szerencsére a rabló edzetlenebb volt, végül gyaloglásba váltott, majd megfordult, és a kezembe nyomott egy köteg pénzt, aztán elkezdett rimánkodni, hogy hagyjam őt békében elmenni.

Két nyitott felső volt a gazemberen, azoknál ragadtam meg és tartottam fogva, amíg nem jöttek a helyszínre a rendőrök. Közben megkerültük a metróállomás üvegbuborékját, így emberünket behúztam a metróbejárathoz, és megkértem, a biztonsági őrt, hogy hívja a rendőrséget. Az megtagadta ezt, sőt felszólított a terület elhagyására. (Ennyit a biztonság hamis illúziójáról.) Egy kézzel kellett előhalásznom a telefonomat, és felhívni a rendőrkapitány urat. (Sajnos az a tapasztalatom, hogy a 107 és a 112 néha csak hosszú percek után reagál.) A másik üldöző és a sértett fiú is befutott már ekkorra, akinek visszaadtam a pénzét.

A rendőrök becsületére legyen mondva, a következő pillanatban feltűnt egy járőrpár, akik visszakísértek minket az eldobált holmikig, majd pár perc múlva az intézkedésre kirendelt nyomozók is befutottak. A tanúvallomások felvételekor derült ki, hogy a fiatal fiútól fenyegetéssel szerezte meg a tolvaj az értékeit, így egyenesen egy rablót sikerült elkapnom" - írja a politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.