A Liberálisok szerint nem a tanárok tisztességtelenek, hanem a kormány

A kormány azt hazudja, hogy a tanárok több pénzt akarnak, pedig a követeléseik nem erről szólnak - állítja a Magyar Liberális Párt ügyvivője.

Lázár János a kormányinfón ismét tisztességtelen volt a demonstrálókkal szemben, amikor kijelentette, hogy újabb béremelésre akkor sincs lehetőség, "ha gyerekekkel próbálják zsarolni" a kormányt. Gerinctelen húzás a Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről, hogy a tiltakozók befeketítésére törekszik ahelyett, hogy a kormány valódi megoldásokat keresne az oktatási rendszer totális csődjének kezelésére - olvasható Bősz Anett ügyvivő (Magyar Liberális Párt) közleményében.

Mint írja, a túlterhelt és folytonosan megalázott pedagógusok nem tudják ellátni megfelelő színvonalon a munkájukat. Akkor sem, ha a kormány úgy tesz, mintha abból állna a követeléscsomag, hogy a tanárok "többet akarnak keresni és kevesebbet dolgozni". Mint Bősz Anett fogalmazott: ez hazugság! A követelések arról szólnak, hogy az oktatási rendszert működőképessé és decentralizálttá kell tenni, vissza kell adni a tanszabadságot és az intézményi autonómiát.

Orbán Viktor és Lázár János a pedagógustüntetések kezdete óta igyekszik befeketíteni a demonstrálókat és a petíciót elindító tanárokat, de ezúttal teljesen hatástalan az a szalámi-politika, amellyel a társadalmi csoportokat próbálják egymás ellen hangolni, hiszen az egymás iránti szolidaritás - éppen a kormány politikája miatt - folyamatosan nő. Az elégedetlenség olyan széleskörű hazánkban, hogy a finkelsteini kommunikációs fogások hatástalanok és csak visszaütnek a kormányra - zárul a liberális párt közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.