Lex RTL: "a cél a nemfideszes vélemények elhallgattatása"

Az Együtt-PM véleménye szerint a reklámadó módosításának célja a szabad sajtó elhallgattatása, és a Fidesz-közeli oligarchák helyzetbe hozása - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a szövetség két társelnöke.

Karácsony Gergely és Szigetvári Viktor úgy fogalmaznak, hogy miután a kormánynak elsőre nem sikerült a törvényt úgy megfogalmazni, hogy az "kizárólag azokat büntesse meg", akiket a kabinet ellenségeinek tart, hétfőn úgy módosították a reklámadó-tervezetet, hogy az csupán az RTL-re vonatkozzon.
    
A politikusok, akik a módosítást "Lex RTL"-nek nevezik, hazugságnak tartják azt az érvelést, hogy a kormány az igazságosabb közteherviselés jegyében akarja kivetni az új terhet a médiaszektorra. "A valóság az, hogy a cél a nemfideszes vélemények elhallgattatása, a magyar sajtó szabadságának további korlátozása. Az sem elhanyagolható persze, hogy a minden bizonnyal a Simicska-Nyerges tengely által felvásárolt TV2 számára nyilvánvalóan kedvező, ha legnagyobb konkurensét megsarcolják" - teszik hozzá.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.