Kisgazdásodik a CÖF

Összevissza beszélnek a békemenetesek az agrárminisztériummal kötött megállapodásról.

Nem jut állami forrásokhoz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Földművelésügyi Minisztériummal kötött megállapodása keretében - közölte a civil szervezet kedden az MTI-vel. A CÖF-CÖKA azt követően küldte el erről szóló közleményét, hogy az LMP-s Szél Bernadett közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy kiderüljön: kap-e közpénzt a szervezet, valamint a CBA és a COOP a tárcával kötött stratégiai együttműködés keretében.

A CÖF a közleményében kitért arra: a minisztériumnak semmi köze a CÖF-CÖKA, a CBA és a COOP Hungary között megkötött szerződéshez. Közölték azt is: ez a megállapodás sem tartalmaz szervezetüknek támogatást. A szerződők önkéntes munkával a magyar vidék érdekében kívánnak tevékenykedni - szögezték le. A tárcával kötött szerződést a CÖF kedden honlapján is közzétette (a közzétett szerződés szerint közös munkacsoportot alakítanak, melyben a CBA és a COOP is képviselteti magát - a Szerk.)

A CÖF tudatta: elszámolásaik tiszták, és az ide vonatkozó törvény szerint nyilvánosságra kerültek. Közölték azt is: a CÖF-CÖKA aktivistái és teljes vezetősége fizetség nélkül végzi munkáját, "nem úgy, mint az olcsó népszerűséget hajhászó Szél Bernadett képviselő, akit súlyos százezrekért foglalkoztatnak az adófizetők".

Hasonló hangnemben utasította vissza Szél Bernadett feltételezését az agrártárca. Sőt, még alpáribb eszközhöz nyúltak, és az LMP-s képviselő nevén élcelődtek:

"Szél Bernadett ismét melléfogott, a CÖF semmilyen állami támogatást nem kért és nem is kapott a Földművelésügyi Minisztériumtól. Stratégia együttműködés jött létre a tárca és a civil szervezet között, ám ez nem a pénzről szól, bármennyire is ezt szeretné látni benne a képviselő asszony. Az általunk kötött összes stratégiai megállapodás a munkát, az együttgondolkodást szolgálja. Azok, akik vállalják mindezt, nem pénzt, hanem plusz munkát kapnak. Kérjük, hogy a képviselő asszony az energiáit fordítsa inkább saját törpepártja, az LMP építésére és ne pazarolja az időt ilyen széllelbélelt feltételezésekre".

A CÖF állításait egyébként - miszerint az agrárminisztériumnak semmi köze az élelmiszerláncokkal kötött szerződésükhöz - némileg árnyalja, hogy éppen a Magyar Hírlapban jelent meg a hír október 29-én: "együttműködési megállapodást kötött a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Földművelésügyi Minisztériummal, valamint a CBA és a Coop üzletláncok képviselőivel". A megállapodással a civilszervezet is bekapcsolódik abba a törekvésbe, hogy a jó minőségű és egészséges élelmiszerek, valamint a kézműves termékek nagyobb arányban juthassanak el a fogyasztókhoz. Emellett a CÖF segíti a tárcát abban, hogy a civilekkel közösen tegyék hatékonyabbá az agrárgazdálkodást, közösen erősítsék annak versenyképességét.

A tudósítás szerint szintén együttműködési megállapodást írt alá Csizmadia László Csepeli Lajossal, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának elnökével, valamint Lázár Vilmossal, a CBA felügyelőbizottságának elnökével. Bencze Izabella, a CÖF alapító szóvivője kiemelte, az együttműködés az átláthatóságra, a hitelességre és a konszenzusra épül. Emlékeztetett: a CÖF nem jut több előnyhöz a többi civilszervezethez képest. Nem szabad, hogy a civileknek fizetett pártpolitikai csatározás legyen a céljuk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.