Leszedték az abortuszellenes plakátokat

Lekerültek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium abortuszellenes, az örökbefogadást népszerűsítő hirdetései. Viviane Reding uniós biztos korábban felszólította a magyar kormányt, hogy vegyék le a plakátokat.

"Azt is megértem, ha még nem vagy készen rám... De inkább adj örökbe, hadd éljek!" - ezzel a szöveggel és egy magzat képével kampányolt a kormány az abortuszok ellen, az örökbefogadás mellett. A hirdetéseket többek között metrókocsikban és internetes oldalakon lehetett látni. 

Soltész Miklós a vitatott plakáttal

A kampányt uniós forrásból, pontosabban az Európai Unió Progress programjából finanszírozták. Ahogy lapunk is beszámolt róla, Viviane Reding, alapjogokért felelős uniós biztos éppen ezt kifogásolta, a program ugyanis esélyegyenlőségi kampányokra juttat forrásokat az országoknak. A biztos ezért felszólította Magyarországot, hogy vonja vissza a hirdetéseket.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerint azonban ők a szerződésben foglaltak szerint jártak el. A plakátok mégis lekerültek - írja a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a minisztérium szerint ennek nem az uniós felszólítás, hanem kampány időtartamának lejárta az oka.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.