Lerobbant kórházak fotóival demonstrálnak az egészségügyisek

Omló vakolat, penészes és salétrom foltos falak, rozsdaette csövek, hiányos csempe – a fizetési csekkjük után most a lerobbant kórházakról osztanak meg pillanatfelvételeket az egészségügyben dolgozók a közösségi portálokon.

Május elejétől augusztus végéig tart még az a kampány is, melyben arra kérik a szociális ágazatban dolgozókat, hogy fekete öltözetben vagy fekete szalag viselésével készítsenek magukról egy selfie-t, s közben tartsanak maguk előtt egy lapot, amelyen szerepel a munkakörük, életkoruk vagy a szakmában töltött idő, s nem utolsó sorban a nettó fizetésük.

A kórházakról készült képeket a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) gyűjti, később dekorációként föl is használják majd abban a tábori kórházsátorban, amelyet hamarosan megnyitnak a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete előtt. A 24 négyzetméteres kórházsátort a fővárosi kórtermek berendezési tárgyaival töltik meg és 24 órás ügyeletet vállalnak benne az Őszintén az Egészségügyért Akciócsoport tagszervezetei. Azt akarják bemutatni, hogy milyen eszközökkel és körülmények között kell naponta megküzdeni egy-egy beteg életéért.

Lapunknak Kiss László, a szervezet elnöke azt mondta: bárkitől - egészségügyi dolgozótól, betegtől, látogató hozzátartozótól - szívesen fogadnak a közösségi oldalukra olyan felvételeket, amelyekkel bemutatható, hogy milyen nehéz körülmények között gyógyítanak. Az érdekképviselő elmondta: miközben a vidéki intézmények uniós támogatásokból megújultak, addig az ország középső részén lerobbant épületekben, mind rosszabb körülmények között gyógyítják az ország lakosságának csaknem 40 százalékát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.