Ritka vírus fertőzi a kecskeméti óvodásokat

A lepkehimlő okozott megbetegedéseket Kecskeméten. A ritka betegség enyhe lázzal, az arcon látható jellegzetes, pillangó formájú kiütéssel jár. A tünetek megjelenése előtt fertőz - a várandós nőkkel együtt a magzat is megkaphatja a betegséget.

Kecskeméten egy óvodai csoportban egyszerre három-négy gyermek is megkapta a lepkevírus nevű betegséget. A baon.hu kiderítette, hogy több gyermekorvosnál is megjelentek gyerekek e vírusfertőzés tüneteivel.

A betegség enyhe lázzal, az arcon megjelenő jellegzetes, pillangó formájú kiütéssel jár. Később csipkeszerű piros foltok jelennek meg a törzsön és a végtagokon is. A kiütések viszketnek, de nem annyira, mint a bárányhimlő. A betegség nem veszélyes, csak kellemetlen, körülbelül egy hét alatt gyógyul. Védőoltás nincs ellene kidolgozva.

Nem lehet viszont megelőzni, mert a lappangási ideje alatt fertőz. Amikor a tünetek megjelennek, a beteg már nem terjeszti tovább a fertőzést.

Dr. Oláh László járási tisztifőorvos a portálnak elmondta: azok a kismamák, akik a terhesség előtt nem estek át a lepkehimlő fertőzésen, legyenek óvatosak, ne nagyon járjanak gyermekközösségbe, sűrűn mossanak kezet vírusölő hatású kézfertőtlenítővel. Ha a várandós nő fertőződik, a fertőzést elkaphatja a magzat is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.