Lemondott a zöldhatóság főigazgatója

Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett" - fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné.

A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

December 6-án Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a főiskola jogutódjától kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta blogján, hogy az OKTVF főigazgatója, állításával ellentétben, nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. A politikus a blogra feltette az egyetemtől kapott hivatalos választ is.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség aznap alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elképedve áll "az Együtt-PM társelnökének (...) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt".

"Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni" - tették hozzá.

A szakmai körökben csak "tüzépes Katikának" nevezett volt főigazgatóról kiderült, hogy a hivatalos önéletrajzában szereplő egyetlen konkrétum (doktori fokozat, alapdiploma, nyelvvizsga) sem valódi.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.