galéria megtekintése

Lemondott Giró-Szász, de búcsúzóul még beszólt Gulyás Gergelynek

10 komment

NOL/MTI

Benyújtotta lemondását Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. Giró-Szász András ezt a csütörtöki Kormányinfón közölte kérdésre válaszolva.

Új helyzet alakult ki azzal, hogy létrejön egy olyan minisztérium, amely a kormányzati kommunikációval van megbízva – ezzel indokolta lemondását a csütörtöki Kormányinfón Giró-Szász András kommunikációs államtitkár.

Két szék között... Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Bár e minisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője, Rogán Antal arra kérte, hogy továbbra is töltse be a kommunikációs államtitkári munkakört, de Giró-Szász András – mint elmondta – ezt nem vállalta, ahogyan a Miniszterelnökség miniszterhelyettesi posztját sem, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ajánlott fel neki. (A lemondás hátteréről itt olvashatnak bővebben -a Szerk.)

 

Giró-Szász András a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállásával távozik az államtitkári posztról.

A leköszönő államtitkár elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felvetett egy elképzelést a további közös munkával kapcsolatban, de ez még nincs olyan stádiumban, hogy nyilatkozzon róla.

Ezért veszi kalapját a főkommunikátor

Gíró-Szász András nem akart Rogán Antal új minisztériumában dolgozni, amit Lázár János 'propaganda-minisztériumnak' nevezett. A kormánykommunikációért vívott sokéves csatát egyértelműen a Rogán-Dömötör páros nyerte meg. Csuhaj Ildikó írása: >>> 

Arra a felvetésre, hogy Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a kormányzati kommunikáció működőképességét bírálta egy nyilatkozatban, azt felelte:

„tapasztalatlanság és a tudáshiány az együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség hiányával párosul”.

Gulyás beszólása

Gulyás Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a kormányzati kommunikációról, illetve Rogán Antal új minisztériumáról. Mint mondta, a kormányzat működtetésében oroszlánrésze van a Miniszterelnökségnek, „de a kommunikáció nem feltétlenül volt működőképes, ezért volt szükség az új tárcára”. – A kormányzati munkának a legnagyobb nehézsége, hogy olyan sok az ügy, hogy a miniszterek teljesen leterheltek, nehéz számukra megítélni, melyek a fontos kérdések, amelyeket kommunikálni kell – nyilatkozta Gulyás.

A sajtótájékoztatón Lázár János szintén kérdésre közölte: reméli, hogy a következő napokban, lehetőség szerint már pénteken az összes nyitott „államtitkárkérdést” lezárják. Végül annyit elárult, hogy Orbán Viktor a Kormányinfo folytatására kérte őt.

A Népszabadság szeptember 22-én elsőként számolt be Giró-Szász várható távozásáról; mint írtuk, az államtitkár kapcsolata Rogán Antallal „nem baráti”.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.