galéria megtekintése

Lemondott az állami média vezére

5 komment

NOL

Szabó László Zsolt augusztus 15-i hatállyal távozik az MTVA éléről.

A Napi Gazdaság értesülései szerint augusztus 15-i hatállyal, saját kezdeményezésére távozik posztjáról Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. A lap úgy tudja, Szabó nem indokolta döntését.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A hírt – nem sokkal megjelenését követően – az MTVA közleményben erősítette meg.

 

„A mai napon benyújtotta lemondását dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. A leköszönő vezérigazgató a Médiatanács Elnökénél kezdeményezte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszűntetését (sic!) 2015. augusztus 15-i hatállyal. Dr. Szabó László Zsolt döntését nem indokolta”

– olvasható az állami médiakonglomerátum honlapján.

A vezérigazgatói feladatokat augusztus 15-ig a vezérigazgató-helyettes látja el. Az új vezérigazgató megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács elnökének jogkörébe tartozik. Szabót 2013 októberében nevezte ki vezérigazgatóvá Karas Monika, a Médiatanács elnöke, azt megelőzően az MTVA gyártási és műszaki vezérigazgató-helyettesi feladatait látta el.

Best of köztévé: a kabarémaraton legjobb epizódjai

Ádár, minden nap csütörtök, ablakos villamos, fantomkapitány és új főváros – ha úgy érzi, lemaradt az új állami propagandacsatorna bakisorozatáról, ne aggódjon, mert házhoz mennek. Akkor, amikor.

Szabó lemondásáról egyelőre nem tudni részleteket, mindenesetre tény, hogy a vezetése alatt az állami média nézettsége inkább zuhant, mint emelkedett.

Szabó László Zsolt ugyan előszeretettel tálalta sikersztoriként az állami tévécsatornák – amúgy kabaréba illő jelenetekkel tarkított – átalakítását, a nézettségi mutatók ezt nem igazán támasztották alá. Idén nyáron például az M1 Híradó nézettsége három hónap alatt az egyharmadára zuhant, az állami propagandacsatorna mára gyakorlatilag elüldözte a nézőket.


„Ezért dicséret jár, nem letolás”

Szabó László Zsolttal idén márciusban készítettünk interjút, már akkor megkérdeztük tőle, mikor mond le. Akkor még ezt felelte.

Szabó László Zsolt 1963-ban született. Okleveles közgazdász, közgazdaságtanból szerzett doktori címet, valamint jogi szakokleveles közgazdász képesítést. Többek között a Kossuth Könyvkiadónál, a Zöld Újságnál, a Duna Televíziónál, a Magyar Televíziónál, valamint a Külügyminisztériumban, az Antenna Hungáriánál, az Echo TV-nél és az MTI-nél is dolgozott.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.