Lejár az ultimátum - újabb tüntetés jöhet a netadó ellen

Kedd este lejár az internetadó ellen tüntetők ultimátuma: ha a kormányoldal nem vonja vissza a tervezetet, újabb demonstrációt kapnak a nyakukba.Márpedig Varga legfeljebb a 700 forintos adóplafont tartja támogathatónak.

A vasárnap esti, több tízezres budapesti demonstráció szervezői a következő bejegyzést tették közzé a "Százezren az internetadó ellen" elnevezésű, jelenleg már 215 ezer tagot számláló Facebook oldalon: "Kedd 18 órakor ismét tüntetünk az internetadó ellen, ha Orbán Viktor addig nem vonja TELJESEN vissza. Nem fogunk egy ostoba és értelmetlen adót fizetni, mert a magyar nép többsége elutasítja azt. A részletek hamarosan..."

Egyelőre nem tudni, hányan vonulhatnak utcára kedden: a szintén a József Nádor térre meghirdetett demonstrációra ugyanis nem készítettek újabb eseményt a Facebookon, csak a vasárnapi esemény idejét írták át. (Frissítve: Cikkünk megjelenése óta létrehoztak egy újabb eseményt, erre egyelőre néhány százan jelentkeztek.)

Arra viszont továbbra sem mutat hajlandóságot a kormány, hogy teljesen visszavonja az adótervezetet. Varga Mihály hétfőn a parlamentben arról beszélt: a kormány támogathatónak tartja azt a fideszes felvetést, hogy 700 forintban maximalizálják az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adó felső mértékét. A nemzetgazdasági miniszter napirend előtti felszólalásában kijelentette: abban továbbra sincs változás, hogy ez a típusú adó nem az előfizetőket, hanem a távközlési szolgáltatókat terheli, amelyek közül a négy legnagyobb 2013-ban 75 milliárd forint nyereséget ért el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.