Leisztinger bevásárolta magát a fociba

Elkelt a patinás diósgyőri futballcsapat, a DVTK: az Arago Zrt. képviselői, valamint Miskolc város, és a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kft. képviselői augusztus 27-én aláírták a Diósgyőr FC Kft.-ben tőkeemeléssel történő többségi üzletrész-szerzésre vonatkozó megállapodást - tájékoztatott Veres László, a miskolci polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A sportklubban a Leisztinger Tamás üzletember érdekeltségi körébe tartozó Arago Zrt. tulajdonában lévő Borsodsport Invest Kft. így 51,6 százalékos üzletrészt szerzett. A tranzakció egyetlen előfeltétele, hogy Miskolc képviselő-testülete a megállapodásban szereplő feltételeket a 2010. szeptember 9-i közgyűlésén jóváhagyja: a végleges szerződések aláírásáig a befektető - az önkormányzat egyetértésével - a cég irányításában operatív szinten vesz részt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az idén száz éves születésnapját ünneplő csapat több esztendeje küzd pénzügyi nehézségekkel: tavaly nyáron a klub többségi tulajdonosa, az útépítéssel foglalkozó Szeviép Zrt. a világgazdasági válságra hivatkozva kivonult a diósgyőri futballból. A klub százmilliós veszteséggel zárta a tavalyi évet, s kérdésessé vált a bajnokságban való indulás is. Az utolsó pillanatban a miskolci önkormányzat mégis megmentette a csapatot, s átmenetileg tavaly júliustól a városi tulajdonban lévő Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető nonprofit kft. vette át a klub irányítását.

Már akkor nyilvánvalóvá tették: csak addig kívánják működtetni a csapatot, amíg nem találnak erre megfelelő anyagi helyzetben lévő befektetőt. A DVTK a most kezdődött szezont a másodosztályban játssza.

 

 

2008. január: Ujhelyi István (MSZP) és Leisztinger Tamás küzd a labdáért
2008. január: Ujhelyi István (MSZP) és Leisztinger Tamás küzd a labdáért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.