Leeresztette az RTL a sisakrostélyt - Kemény Híradókra készülhetünk

Az RTL a főcsatornáján is sugározni fogja az RTL II Híradóját - hivatalosan azért, hogy többen láthassák. A gyakorlatban ez az egyetlen napi hírműsoruk, amelyik aktívan foglalkozik belpolitikával.

Június 16-tól azok a nézők is megkapják az RTL II Híradóját, akinek a kábelszolgáltató nem biztosítja a RTL kisebbik csatornáját. A hivatalos indoklás szerint „a Híradó már hetekkel ezelőtt 18 órára került, ami még indokoltabbá tette egy késő esti hírműsor sugárzását is. A Rábai Balázs vezette Híradóból az RTL Klub nézői is bővebben informálódhatnak a nap legfontosabb politikai, közéleti eseményeiről".

A teljes média és reklámszakma által elutasított reklámadó bevezetése miatt nyilatkozatháború zajlik az adó által a leginkább érintett RTL és a kormánypárti képviselők között. Kedden reggel például a Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke arról beszélt, a két kereskedelmi televízió „nagy társadalmi károkat okoz", ezért a reklámadót e médiumok „egészségügyi termékadójának" tekinti. Az RTL híradója ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy Gulyás korábban ingyenjegyet kért és kapott az X-Faktor döntőjére, amit élőben nézett végig.

A frissen megszavazott reklámadótörvény miatt leginkább az RTL Klub pénztárcája fájhat, az utolsó pillanatban benyújtott módosítás értelmében ugyanis a veszteséges médiacégek 50 %-os adókedvezményt kapnak - ez leginkább a TV2-nek kedvez.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.