"Legyen a Blaha a szabadság tere!"

"Legyen a Blaha a szabadság tere! Ahol nem kell félni. Ahol ki tudjuk mondani. Ahol meg tudjuk beszélni. Ahol meg tudjuk élni. Ahol mi vagyunk többen. Mi leszünk a szabadság tere!" - ezzel a beharangozóval hirdeti október 23-i tüntetését a Humán Platform.

A civil szervezet amiatt tiltakozik, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsen párt, amely helyesen és hathatósan képviselni tudná vagy akarná közös értékeinket: a szabadság, az egyenlőség, a részvétel, a bizalom, a szeretet és a közösség értékeit.

"Nem akarjuk úgy érezni, hogy semmit sem tudunk tenni, nem akarjuk úgy érezni, hogy egyedül vagyunk. Láthatóvá akarjuk tenni a közös értékeinket, hogy minél több ember magáénak érezhesse őket" - olvasható a szervezők felhívásában. A tüntetés Facebook-eseményén már majdnem hatszázan jelezték részvételüket.

A demonstráció bemelegítéseként a Humán Platform aktivistái vasárnap a Fidesz eredményváró bulijához vonultak, és "Tedd magad szabaddá!"' feliratú szavazólapokkal tapétázták ki a Bálna környékét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.