Légkondi is van az új rabszállító autókban

Ötven kis és öt nagy befogadóképességű rabszállítót adott át Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön; ezzel megújult a büntetés-végrehajtás járműparkja - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája.

A BVOP közleménye emlékeztet rá: tavaly decemberben írták alá az öt Mercedes típusú, nagy befogadó képességű fogvatartotti szállítójármű beszerzéséről szóló szerződést, 200 millió forint értékben.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter (j) és Csóti András bv. vezérõrnagy, fõtanácsosaz országos parancsnok stratégiai és koordinációs helyettese megnézi egy jármû belsõ kialakítását a Fõvárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, Venyige u

Az új, légkondicionált szállítóbuszok 38 fogvatartott szállítására alkalmasak, a BVOP közlése szerint "elsősorban a heti körszállítás racionalizálását, a többletfordulók megszüntetését segítik". A szállítást kísérő felügyelők kényelmét irattartópult és hűtőláda is szolgálja.

A gépjárművek csomagtere megduplázódott, emellett kiegészítő poggyásztartóval is rendelkeznek, így biztosított a fogvatartottak - jelenleg problémát okozó - csomagjainak elhelyezése. Az új szállítójárművekkel az 1993-1996 között forgalomba helyezett járműveket váltják ki a büntetés-végrehajtásnál.

Az öt busz mellett Draskovics Tibor ötven kis befogadóképességű, négy fogvatartott szállítására alkalmas járműveket is átadott csütörtökön.

A BVOP közleménye felidézte: az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a büntetés-végrehajtás gépjárműparkjának korszerűsítése érdekében 300 millió forint támogatást biztosított a központosított közbeszerzés keretében megrendelt 50 Volkswagen áruszállító gépjármű beszerzésére, az átalakítás 95 millió forintos költségét a BVOP biztosította a 2009. évi költségvetéséből.

A jármű kilenc személyes, négy fogvatartott szállítását teszi lehetővé. Az átalakítás során kialakították a fogvatartotti szállítóteret, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel látták el a járműveket. A szállítójárművekkel a már teljesen elhasználódott, 1992 és 1994 között forgalomba helyezett járműveket váltja ki a büntetés-végrehajtás.

Az új, gazdaságosan üzemeltethető járművekkel a büntetés-végrehajtás járműparkja jelentősen megfiatalodott, így az elkövetkezendő években a gépjárművek fenntartása, működtetése költséghatékonyabb lesz - olvasható a közleményben.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.