Az egész szerkesztőséget lefejezte a köztévés kasza

Az elsők között bocsátották el az állami médiából a tévés kulturális szerkesztőség három ismert műsorvezetőjét, Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát.

Az ő elküldésük is igazolja azokat az információkat, hogy Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója az eddig belső gyártásban készülő műsorok egy jelentős részét, beleértve a kulturális magazinműsorokat, a jövőben külső produkciós irodáktól akarja megrendelni.

Lapunk úgy tudja, a kirúgásra ítélt műsorkészítők egy részének most azt ígérik, hogy továbbra is dolgozhatnak a köztévének, mert a külsős produkciós irodák foglalkoztathatják a riporterek, szerkesztők, műsorvezetők egy részét. Az MTVA megmaradó kulturális főszerkesztősége egy „átvevő pont” maradhat. A szerkesztőség élére tavaly ősszel nevezték ki Doncsev Andrást, a második Orbán-kormány egykori államtitkárát.

Giró-Szász Krisztina is távozni kényszerül
Giró-Szász Krisztina is távozni kényszerül
Szabó Bernadett / Népszabadság

Információink szerint rádiós műsorkészítőket is elbocsátottak, köztük Gellért András műsorvezetőt. Múlt héten a szakszervezetek részben azért nem írták alá a 177 fő elbocsátásáról szóló megállapodást, mert a rádióműsorok készítésében már most olyan kevés dolgozó vesz részt, hogy a munkavállalókat a cég szabadságuk idején is dolgoztatja. A menedzsment azonban eddig ezt a jelzést sem vette figyelembe. Az elbocsátásra kijelöltek között van egy olyan műszaki szakember is, aki 49 és fél éve dolgozik a közmédiánál.

A Népszabadság úgy értesült, miközben zajlik a csoportos létszámleépítés, már a következő körös elbocsátást tervezik a médiaszolgáltatási alapnál. A még kiszervezhető területek közé sorolják többek között az informatikát, a pénzügyi adminisztrációt. A mostani 177 fős leépítéssel az MTVA másfél milliárd forintot takaríthat meg a béreken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.