Lefasisztázta a szlovák kormányt Várpalota fideszes polgármestere

A szocialisták alkalmatlannak tartják Németh Árpádot. A polgármester álláspontját elképesztőnek és felháborítónak nevezték.

Várpalota képviselő-testületének múlt heti ülésén Németh Árpád, a város fideszes polgármestere Szlovákia kormányát fasisztának titulálta -  írta hétfői számában Veszprémben megjelenő Napló.

A "szélsőséges kijelentés" előzményeként a lap arról tudósított, hogy a testület szocialista frakcióvezetője az  ülésen "elképesztőnek nevezte" azt, hogy az általa  szélsőjobboldalinak tartott Palotai Turul Társaság önkormányzati  pénzen képviselte a várost a szlovákiai Körmöcbányán. Ráadásul a  szervezet honlapján "északi szomszédunkat becsmérlő írások találhatók" - olvasható az újságban.

A lap írása szerint Németh Árpád válaszában elmondta, hogy a  Palotai Turul Társaság a körmöcbányaiak hívására ment Szlovákiába, s  a polgármester szavai szerint: "egy radikális jobboldali  szervezettől nem lehet elvitatni a jogot, hogy éles kritikát  fogalmazzon meg egy olyan ország politikájáról, amelynek köztudottan  fasiszta kormánya van".

Felháborítónak tartom az elhangzottakat, a mai feszült  szlovák-magyar kapcsolatban minden egyes szélsőséges megnyilvánulás  ártó lehet - fogalmazott a lapnak Deák Istvánné, a város MSZP-s  országgyűlési képviselője.

Miközben a magyar diplomácia és személy szerint a miniszterelnök  is folyamatosan erőfeszítéseket tesz a szlovákiai magyarok és a  Szlovákiával fennálló kapcsolatok javítása érdekében, egy magyar  település polgármestere nyíltan lefasisztázza "a komplett szlovák  kormányt". Ez elképesztő - mondta Falussy Sándor, a várpalotai  testület szocialista frakcióvezetője. Azt eddig is tudtuk, hogy  alkalmatlan a polgármesteri tisztségre, ám immáron méltatlan is -  vélekedett az MSZP-s frakcióvezető.

Németh Árpád a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy továbbra is  vállalja az elhangzottakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.