Leckét kapott a holokauszt tagadója

Nevelő célzatú magatartási szabályokat írt elő az ügyészség annak a gyöngyösi férfinak, aki a második világháború alatti holokauszt megtörténtét kétségbe vonó, abból gúnyt űző képet tett közzé az interneten tavaly ősszel.

A gyanúsított egy internetes közösségi oldalon megosztott és ezzel megközelítőleg négyezer ismerőse számára hozzáférhetővé tett egy ismeretlen személy által készített montázst, amelyen az Auschwitz II. (Birke­nau) megsemmisítőtábor bejáratának rajza volt látható úgy, hogy a kép egy közismert vidámpark logóját stilizálta, és egyebek mellett az „Ausch­witzland, a világ legnagyobb mesetábora!" felirat szerepelt rajta.

Az ábra a Birkenau megsemmisítőtáborban történt eseményeket a történelmi tényeket meghamisítva, jelentéktelen színben, meseként, illetve pusztán egy nyári táborozásként tüntette fel – állapította meg a Gyöngyösi Járási Ügyészség, amely a nyomozás lefolytatását követően két évre elhalasztotta a vádemelést a büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben.

Ezzel egyidejűleg pártfogó felügyeletét rendelte el, és nevelő célzatú magatartási szabályokat írt elő számára. Arra kötelezték, hogy saját költségén látogasson el a budapesti Holokauszt Emlékközpontba, és az ott megtekintett kiállításról számoljon be pártfogójának, valamint olvassa el a Holo­kauszt című könyvet. Ha ezt nem teszi meg, vagy a pártfogó felügyelőjével nem tart kapcsolatot, akkor vádat emelnek ellene – olvasható a Heves megyei Főügyészség közleményében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.