Lebuktattuk a Pride-on őrjöngő nőt

A NOL TV felvétele volt a perdöntő bizonyíték egy büntetőügyben. A 2013-as Budapest Pride-on egy szivárvány kokárdás férfit támadott meg a most elítélt nő, három évet kapott.
2008-as bevezetése óta első alkalommal állapította meg szexuális irányultságon alapuló közösség tagja elleni erőszak bűncselekményének elkövetését a bíróság egy 2013-as Budapest Pride-ot követő támadás kapcsán.

A sértett éppen a Budapest Pride-ról tartott hazafelé, amikor a „Mocskos buzik!” szöveget skandáló ellentüntetők közül kiváló nő hozzá lépett, letépte a szivárvány kokárdáját, majd megütötte. A támadásról készült felvételt itt találhatja meg.

Ez a jelenet volt az egyik bizonyíték
NolTV

A férfi a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának segítségével feljelentést tett, és mivel a kamerafelvételen jól felismerhető nő számos szélsőjobboldali megnyilvánulásáról korábban is ismert volt, a rendőrség könnyen beazonosította az elkövetőt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2015. április 29-i tárgyalásán az elkövetőt közösség tagja elleni erőszak miatt 3 év letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, és elrendelték további 8 hónapnyi büntetés végrehajtását is egy korábbi bűncselekménye miatt. Az ítélet nem jogerős – írta a Háttér.hu.

Magyarországon 1997 óta tartanak a szexuális és nemi kisebbségek jogaiért kiálló felvonulásokat, az első tíz évben a rendezvények minimális rendőri biztosítás mellett, békésen zajlottak. 2007 óta azonban szélsőjobboldali ellentüntetők rendszeresen rátámadnak a felvonulás résztvevőire, és az erős rendőri biztosítás ellenére minden évben sor került bántalmazásra is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.