Lázár visszafizette a kétmillió forintot

Lázár János már visszafizette a kétmillió forintos utazási költségtérítését - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatón csütörtökön.
Hangsúlyozta, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a miniszterelnök megbízásából utazott, és az ország érdekében történtek a találkozók. Hozzátette: ezeknek a találkozóknak az a sajátosságuk, hogy nem tartozik a nyilvánosságra, hogy kikkel és milyen formában találkozott Lázár János.

Az origo hírportál kedden közölte, hogy egy az origo által indított per tárgyalásán kiderült, hogy "közel kétmillió forintba került a szállás Lázár Jánosnak és egy munkatársának három utazáson, összesen hét nap alatt". A bíró a tárgyaláson részítéletet is hozott, kimondta, hogy a két útról a Miniszterelnökségnek részletesebb tájékoztatást kell adnia. Döntése nem jogerős.

Az államtitkár erre reagálva szerdán közölte, úgy döntött, lemond a "törvényben biztosított utazási költségtérítéseiről". Emellett a három utazáson felhasznált kétmillió forintot a költségvetés rendelkezésére bocsátja.

Hogy a kétmillió forintot miből és hogyan fizette ki, nem derült ki. Azt sem lehetett meg tudni, miért fizette azt ki, ha hivatalos minőségében járt el. Lázár megmagyarázta, hogy "az elmúlt két évben a legkevesebbet utazó kormánytagok közé tartozott, továbbá örül annak, hogy a független magyar bíróságok fontosnak tartják, hogy "megismerjék utazási szokásaimat". 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.