Lázár szerint egy laptoppal is lehet kormányozni

A Miniszterelnökséget vezető miniszter is költözik Orbán Viktor miniszterelnökkel, de Rogán Antal miniszternek is lesz helye a Várban – ezt maga Lázár János jelentette be, és meghívta munkatársunkat egy kávéra, megígérve: megmutatja a költözés tervrajzait.

„Egy miniszter, államtitkár ma már egy padon ülve egy laptoppal el tudja látni a feladatát. Felesleges az irodaharc" – mondta a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón Lázár János a Népszabadság kérdésére arról, hogy a budai Várba költöző miniszterelnök, illetve a Belügyminisztérium és a nemzetgazdasági tárca számára alkalmasak lesznek-e a kijelölt épületek. A miniszter válasza úgy hangzott, az MTA budai épülete például tökéletesen alkalmas arra, hogy oda költözzön a belügyminiszter.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

„Ha Keresztes-Fischer Ferencnek is jó volt, akkor nekünk is az lesz" – jegyezte meg Lázár, hozzátéve, ott van a helye az ország vezetésének, ezért lett Hauszmann Terv. A Belügyminisztérium Széchenyi téri, illetve az NGM József nádor téri épületéről azt mondta, rendkívül értékes belvárosi épületek, nem kívánják megtartani ezeket, az eladásából lehet majd fedezni a két minisztérium Várba költözésének a költségeit. Arról, hogy ez pontosan mennyi lesz, nem hangzott el szám.

A miniszter a költözés kapcsán azt mondta, nem önszántukból hagyják el a Parlament épületét, a házelnök döntése volt a költözés. Kövér László meggyőződése, hogy a végrehajtó hatalomnak az Országgyűlésben nincs helye. Lázár munkatársunk kérdésére megerősítette, hogy ő is a Várba költözik Orbán Viktorral együtt. „Mindenki költözik, és remélem, nagyon sokan be is fognak férni az épületbe, tehát Rogán Antal is" – tette hozzá a miniszter, aki munkatársunkat meghívta egy kávéra, megígérve, hogy megmutatja a költözés tervrajzait. „Orbán Viktor arról sem mondott le, hogy minisztériumokat vidékre költöztessen. Elég kreatív ötletei vannak" – mondta végül a miniszter egy másik kérdésre válaszolva.

Munkatársunknak csütörtökön kormányzati források megerősítették, hogy Rogán és a kabinetje, valamint a kormányzati kommunikációs és tájékoztatási tárca parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba és a miniszterelnöki programirodáért felelős Nagy János államtitkár kabinetje egyelőre az Országházban marad (később a miniszterelnökkel a Várba költöznek). Míg a Rogán-tárca Tuzson Bence által vezetett kommunikációs államtitkársága, illetve Bíró Marcell közigazgatási államtitkár és apparátusa az Országházhoz közeli Garibaldi utcában, a szabadalmi hivatal jelenlegi épületében kerül elhelyezésre – mondták lapunknak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.