Lázár: „Spéder a barátom volt a jóban, az marad a rosszban is”

A Miniszterelnökséget vezető miniszer annak ellenére is barátja marad Spéder Zoltánnak, hogy a bankárt a jobboldalról is támadások érték. A miniszter biztos benne, hogy az FHB-vezér minden támadást túl fog élni, különösen, hogy Orbán Viktor szerint is sikeres a takarékszövetkezeti integráció.
Spéder Zoltán a barátom, és a jövőben is az marad. Ha a barátom volt a jóban, az marad a rosszban is. „Milyen ember lennék, ha most megtagadnám a Spéder Zoltánnal való barátságomat?” – így reagált Lázár János a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogy a jobboldali sajtó a Magyar Időktől a TV2 Tények című műsoráig támadja az FHB elnökét. „Mivel a személyes kapcsolatait nem tudja elfogulatlanul értékelni, nem kommentálja a bankárral kapcsolatos híreket” – jegyezte meg a miniszter, aki szerint „a politika olyan, hogy a győzelem után mindig jön a küzdelem”. Arra, hogy ezek szerint Spéder Zoltánra rossz idők jönnek, Lázár János azt mondta, „Spéder Zoltán minden támadást ki fog védeni és túl fog élni”. Szerinte teljesen normális, hogy a sikeres embereket támadják, de – tette hozzá – biztos benne, hogy a bankárt érintő feljelentések és vizsgálatok nem találnak majd semmiféle terhelő bizonyítékot rá nézve, mivel szerinte a takarékszövetkezeti integráció egy nagy siker, a 87 szövetkezet közül 80 szerint sikeres az integráció.

Orbán Viktor miniszterelnök is sikeresnek tekinti a takarékszövetkezeti integrációt – válaszolt Lázár, amikor arról kérdezték, hogy valósak-e azok a sajtóhírek, hogy a miniszterelnök lényegében neki üzent a jobboldali sajtó Spédert célzó támadásaival. Lázár megkérdőjelezte az üzengetésre vonatkozó értesülések komolyságát, és azt mondta, éppen Orbántól jött a sajtótájékoztatóra, aki semmi ilyesmit nem mondott neki, és nem olyan embernek ismerte meg a miniszterelnököt, mint aki így üzengetne. Megjegyezte azt is, hogy 2010 óta, amikor frakcióvezető lett, „szezonálisan, minden évszakban” a gyengüléséről cikkezik a sajtó, és már hozzászokott ehhez.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.