Lázár kioktatta az egészségügyi államtitkárt

Azonnal rendelkezésre áll a 60 milliárd a kórházak adósságrendezésére – jelentette be Lázár János.

„A legmegnyugtatóbb válasz az, hogy a költségvetésben 60 milliárd forint azonnal rendelkezésre áll az eddig felhalmozott kórházi adósságállomány kifizetésére. Tudomásom szerint nem kell kormányülés ahhoz, hogy a kormányhatározatot kiadják, és a pénz kifizetése megtörténjen” – mondta Lázár János a kórházak adósságrendezésére vonatkozó kérdésre szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ezt a tájékoztatást kapta Banai Péter nemzetgazdasági államtitkártól, és ő maga is erről tájékoztatta Zombor Gábor egészségügyi államtitkárt az államtitkári értekezleten.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezek után megfogalmazta a kormány elvárását az egészségügyi államtitkárral szemben: „a kórházak, az orvosok és a nővérek mellett a betegek ügyeivel is foglalkozzon. Ennek jegyében várjuk a háziorvosi rendszer továbbfejlesztésével kapcsolatos elképzeléseit – amit kiemeltnek tekintünk –, de várjuk, hogy a népegészségügyi programok, egészségmegőrző programok 2015-2016-ban hogyan fognak indulni. De a legfontosabb, hogy a kórházakban zajló 500 milliárdos fejlesztési beruházások 2015 végére befejeződjenek, és aki 2016 januárjában kórházban lesz Magyarországon, azt érezze, hogy ezt a pénzt az ő gyógyulása érdekében költöttük el” – hangoztatta Lázár János.

Arra a kérdésre, hogy a Zombor Gábor egészségügyi államtitkár által összeállított egészségügyi szakmai koncepciót miért dobta vissza a kormányzat, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt a választ adta: nem dobhatták vissza, mert nem is került a kormány elé, a kormány nem tárgyalta azt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.