Lázár Jánossal és Portikkal is üzletelt a lekapcsolt Holman

Gyakorlatilag a semmiből, pillanatok alatt emelkedett fel és robbant be a magyar médiapiacra 2000-ben az a Holman Endre, akit lapunk információi szerint magyar körözés alapján kedden elfogtak a szingapúri hatóságok. A Generál Média egykori igazgatója az olajügyek idején ismertté vált Portik Tamás két évvel ezelőtti letartóztatásakor menekült el Magyarországról.

A 444.hu összefoglalója szerint az 1978-as születésű, hódmezővásárhelyi Holman viharos sebességgel jelent meg a magyar online média piacán. A fiatalember a Mellesleg.hu pornóoldal kattintási rekordokat döntögető sikerén felbuzdulva döntött úgy, hogy hagyományosabb kiadványokkal is megpróbálkozik.

Cége, a Generál Média ismeretlen eredetű, de szemmel láthatóan jelentős anyagi háttérrel kezdett médiabirodalom kiépítésébe. A csúcsponton nagyjából negyven webes oldalt üzemeltettek, agresszív felvásárlásokkal, vagy ha az nem ment, hasonló saját kiadványok indításával.

Több nagy portált felvásároltak, amihez pedig nem jutottak hozzá, annak konkurenciát csináltak. Jelentős összeget ajánlottak például a Magyar Telekomnak az Iwiwért, ám nem jártak sikerrel, így létrehozták a MyVipet. Kiadványaik azonban nem voltak túl sikeresek a piacon, nem tudtak piacképes tartalmat sem szolgáltatni. A Generál Média a 2000-es évek végére ennek ellenére megerősödött.

Ettől kezdve Holman szerette fitogtatni az erejét, ha valamihez hozzá szeretett volna jutni. Több tárgyaláson is felemlegette Portik Tamáshoz fűződő viszonyát. 2010-ben megpróbálta ellehetetleníteni a Média Hungária konferenciát azzal, hogy lefoglalta a rendezvénynek helyet adó hotelt, és a közelében lévő összes szállodát.

Ugyanebben az évben barterben, webes hirdetésekért, bannerekért, egyetlen fillér készpénz nélkül vásárolt meg az önkormányzattól egy iskolaépületet Hódmezővásárhelyen. Ahol akkoriban nem más, mint Lázár János volt a polgármester. A városvezető az eladást a helyi ellenzék tiltakozása ellenére jó üzletnek tartotta. A Generál Média a vásárlás után hatvanmillió forintos jelzáloghitelt vett fel az épületre egy helyi takarékszövetkezetből.

A portál azt írja, hogy a kormányváltás után Holman gyakran emlegette tárgyalásain, hogy közeli kapcsolatban áll az akkor Fidesz-frakcióvezető (azóta csúcsminiszterelnökké avanzsált) Lázár Jánossal. Annyi feltételezhető, hogy a Generál Média vezetőjeként többször is találkozhatott a volt polgármesterrel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.