Lázár János nem hagyja a vásárhelyi onkológiát

Még szinte el sem kezdődtek a szakmai egyeztetések a kórházi ellátások újraosztásáról, Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali intézkedést kért, és személyes közbejárást is ígért a városi kórház onkológiájának megmentéséért.

Február elsején megszűnik az onkológiai osztály a vásárhelyi kórházban – hangzott el a hódmezővásárhelyi Szabadság Olvasókörben megrendezett fórumon csütörtök este. Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter azonnali intézkedést ígért az ügyben – derül ki a Promenad.hu tudósításból.

Mint írják: mind a Csúcsi, mind a Szabadság Olvasókörben megtartott fórumon érdeklődött a lakosság arról, hogy miért szűnik meg február elsejétől az onkológiai szakrendelés a vásárhelyi kórházban. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, évek óta a szegedi egyetem működteti az onkológiát, a kórház a helyet biztosítja. Ő maga is ma értesült arról, hogy a fenntartó szinte azonnali hatállyal megszünteti az osztályt. Ennek oka, hogy Pepo Judit – az egyedüli orvos, aki ott dolgozott – új munkahelyet talált.

A kórházigazgató szerint az onkológiának Vásárhelyen működnie kell. Hatalmas problémát okozna, ha az ellátás nem lenne a településen. Az egyetem sem a várost, sem a kórházat nem értesítette korábban a szándékáról. Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter azonnali intézkedést kért Almási István polgármestertől és dr. Kallai Árpádtól. A tárgyalások pénteken kezdődnek meg. A település első embere az egyetem rektorához fordul. Lázár elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a városban tovább működjön az onkológia, ha kell, a minisztériumhoz fordulnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.