Senkinek semmi köze hozzá, hova utazik Lázár

Inkább kifizeti az útjait Lázár János, csak ne kelljen megmondani, hol és mikor járt. Kérdés, hogy egy kormánytag így mentesülhet-e a nyilvános elszámoltathatóság alól.

Senkinek semmi köze hozzá, hogy hová és mennyiből utazik miniszterként Lázár János – ez a Miniszterelnökség álláspontja, miután a tavalyi utazási botrányok után a tárcavezető úgy döntött, maga fizeti útjait. A HVG.hu azzal kereste meg a Miniszterelnökség sajtóosztályát, hogy ha az utak költségét nem is, de azt miért nem tüntetik fel, hogy a kormány képviseletében hol és mikor járt a miniszter. A tárca azon az állásponton van, hogy ez sem nyilvános, mivel Lázár minden költséget megtérített.

Lázár utazásai azután kerültek az érdeklődés középpontjába, hogy Pethő András újságíró még az Origo főszerkesztő-helyetteseként érdeklődött a miniszter 2012-es utazásairól, mert több olyan út is felmerült, melynek költségei jóval magasabbak voltak a szokásosnál. A kormány nem volt hajlandó kiadni az adatokat, Pethő több pert is indított, aminek az lett a vége, hogy az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt a magyar kormánnyal aktívan üzletelő Telekom érdekeltségébe tartozó portáltól kirúgták, a lap belpolitikai szerkesztői csapata teljesen szétesett és mások is távoztak szolidaritásból.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.