„Lázár félrevezeti az embereket”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki állításaival kapcsolatban megkerestük a volt szocialista kormányok alatt hivatalban lévő pénzügyminisztereket.

Lázár a sajtótájékoztatón többek között azt mondta, hogy a szocialista kormányok alatt több mint 300 milliárd forint közpénzt tartottak brókercégeknél,  Oszkó Péter ezzel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, elődje, Veres János pedig azt közölte, hogy Lázár félrevezeti az embereket. Több mint tíz éve ugyanis, hogy a szocialisták módosították az államháztartási törvényt, hogy állami pénzeket csak a kincstárnál lehessen tartani. – Ez a szabály be is volt tartva, szigorúan volt ellenőrizve miniszterségem alatt – mondta Veres, hozzátéve, hogy ez akkor sem került ki a szabályozásból, amikor a Fidesz 2011-ben módosította az államháztartási törvényt.

Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank hírbe hozott vezérigazgatója megkeresésünkre cáfolta a Lázár János által elmondottakat. – Szakmai kérdésekben, a papírok alapján bárkivel megvitatok egy adott tranzakciót, ám politikusok vergődéséhez nem kívánok asszisztálni – mondta munkatársunknak. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.