Lázár és Balog nem szavazza meg a boltzár eltörlését

Rogán Antal ma délelőtt a kormányülés szünetében tartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány azt javasolja, a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást. Lázár János és Balog Zoltán információink szerint a parlamenti szavazásnál nem támogatja majd a vasárnapi boltzár eltörlését.
Nem szándékozik megszavazni Lázár János és Balog Zoltán a vasárnapi foglalkoztatás tilalmának feloldását a parlamentben, mivel a kormány két minisztere elvi kérdésnek tekinti a szabad vasárnapot - tudta meg lapunk.

Annak ellenére, hogy hétfőn délelőtt megszületett a kormánydöntés a vasárnapi boltbezárás feloldásáról, a döntésnek ellenszegülő KDNP-seken - köztük a pártelnök Semjén Zsolton - kívül Lázár János és Balog Zoltán sem szándékozik megszavazni a parlamentben a visszakozást.

A lapunkhoz eljutott információk szerint ők elvi kérdésként kezelik a szabad vasárnapot. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ellenállását indokolhatja, hogy nyilvánosan és kategorikusan cáfolta azt a lapunk által több mint két héttel ezelőtt megírt információt, hogy ha a Kúria zöld jelzést ad az MSZP-s népszavazásnak, a kormány részéről okafogyottá teszik a referendumot, egy törvénymódosítással feloldják a vasárnapi zárat. Lázár János a kormányinfó sajtótájékoztatókon sorozatosan, személyes meggyőződésből tett hitet amellett, hogy legyenek vasárnap zárva az üzletek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a miniszter a tartózkodás gombot (udvarias nem) nyomja meg a parlamenti szavazáson, vagy távol marad. Arra forrásunk kis esélyt lát, hogy a miniszter engedve a frakciófegyelemnek, mégis igennel szavazna.

Balog Zoltán humán csúcsminiszter viszont forrásaink szerint személyesen is engedélyt kapott Orbán Viktortól, hogy ne szavazza meg a szabad vasárnap „eltörlését", mégpedig vasárnap a Fidesz rendkívüli elnökségi ülésén - tájékoztatták lapunkat fideszes források.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.