Lázár elvette az ámokfutó Tasótól a közlekedési infrastruktúra felügyeletét

A Népszabadság információi szerint a napokban egy 1000 milliárdos csomag felügyeletét csoportosítja át a kormány a Seszták Miklós vezette fejlesztési tárcától a Miniszterelnökségre.

Úgy tudjuk, hogy a hamarosan megjelenő kormányhatározat szerint Homolya Róbertet nevezik ki a közlekedési ügyek kormánybiztosának. A kormányhatározat a Lázár János bizalmasaként emlegetett Homolyát egyértelműen az NFM közlekedéspolitikai államtitkára fölé rendeli.

Tasó László (középen) a 471-es főút felújításának tavaszi alapkőletételén
Tasó László (középen) a 471-es főút felújításának tavaszi alapkőletételén
kormany.hu

Tasó László a jövőben önállóan nem hozhat személyi döntéseket és kizárólag az új kormánybiztos előzetes jóváhagyásával dönthet a közlekedési beruházások ügyében.

Tasó László kedden egy szokatlanul hosszú internetes bejegyzésben próbálta tisztázni magát a sajtóban megjelent vádak alól, amelyek szerint parlamenti vagyonnyilatkozataiban nem tüntetett fel több, a tulajdonában lévő földterületet, más vagyonelemek pedig azért nem szerepeltek bennük, mert a politikus feleség nevére íratták őket. Kiderült az is, hogy amíg ő nyer a 471-es út felújításán, mások számára a dolog katasztrófa lesz

Tasó a hivatalos Facebook-oldalán megjelent írásában a jó oldal harcos képviselőjének láttatta magát, akinek a gonoszt és a kommunistákat képviselő sajtóval kell megküzdenie. A terjedelmes önmentegetést vélhetően kormányzati kommunikációs egyeztetés nélkül tette közzé a politikus, mert 10 perc után eltüntették a Facebookról.

Az új felállásban Homolya feladata lesz az összes közlekedési jellegű állami beruházás koordinálása, valamint az állami vállaltok munkájának összehangolása. Így a kormánybiztos felügyeleti hatáskörébe kerül többek között a MÁV, valamint az infrastruktúrafejlesztést végző NIF is.

Homolya Róbert korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik vezetője volt, majd Lázár mellett lett kormányzati miniszteri biztos. Az uniós pénzek elosztásában, pályáztatásában végzett szerteágazó tevékenységét az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) is vizsgálta. Az új kormánybiztos neve tavaly azért került a sajtóba, mert az OLAF szerint nyolc esetben is bebizonyosodott, hogy az uniós pénzek elosztását koordináló szervezetben betöltött tisztsége összeférhetetlen egyéb pozícióival. A vizsgálat után Lázár János elismerte, hogy az uniós vizsgálat szabálytalanságokat állíptott meg, de megvédte Homolyát, azt állítva, hogy összeférhetetlenség Homolya esetében nem bizonyított, az említett posztokat még nem töltötte be, amikor a támogatási döntések megszülettek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.