Lázár: Az EU-nak nem érdeke Paks blokkolása

A paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos üzemanyag-szállítási vitában folyamatos az egyeztetés az unió és a magyar kormány között, és olyan megnyugtató megoldás készül, amely garantálja Magyarországnak a biztonságos üzemanyagellátást, és lehetővé teszi majd, hogy "az oroszok is szállítsanak üzemanyagot" - erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Lázár Jánost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy előző este a Financial Times című brit üzleti lap arról írt, leállította az Európai Unió a paksi erőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását.

A Miniszterelnökség vezetője a Kossuth Rádióban azt mondta: az EU-nak nem érdeke, hogy blokkolja a paksi beruházást, Magyarországnak szüksége van az atomenergiára az olcsó áram miatt és a környezetszennyezés ellen.

Lázár Jánost kérdezték a reklámadóról is, amellyel kapcsolatban megerősítette: a kormány a jövő héten tárgyalja meg az Európai Bizottság észrevételeit, és tesz új javaslatot a parlamentnek.

Téma volt az EU-s források felhasználása is, erről egyebek mellett azt mondta: a projektek egyéb költségei, a "körítés" - például a tanácsadás, projektírás - a jövőben nem kerülhet többe a program 15 százalékánál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.