Lázár még egyet odaszúrt a bíróságnak

Ha egy ipari katasztrófa következmények nélkül maradhat, az ítélet végiggondolása alapján a BTK rosszul szabályozza a kérdést - mondta Lázár János a vörösiszap-ügyben hozott ítéletre utalva. Szerinte ezek a döntések megrendítik a hitet az igazságszolgáltatásban.

Korábban kormányoldalon többen is elfogadhatatlannak nevezték a vörösiszap-perben hozott felmentő ítéleteket. Németh Szilárd fideszes politikus pedig azt közölte, hogy pártja az Országgyűlés igazságügyi bizottságában vitát kezdeményez az igazságszolgáltatásról a Hagyó-ügyben és a vörösiszap-katasztrófa ügyében született ítéletekkel kapcsolatban. Mi több: jelezte, ha szükséges, meghívják az igazságszolgáltatás vezetőit, és szólt arról, hogy törvénymódosításra is sor kerülhet.

Lázár ezt követően a mai Kormányinfón tette fel a kérdést: miért ne lehetne vitatni egy bírói ítéletet, ezt szerinte nem lehet megtiltani, ez nem befolyásolás. A vörösiszap-tragédia esetében nem is elszámoltatásról, nem politikai, hanem társadalmi ügyről van szó - vélekedett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.