galéria megtekintése

Lázár a szamócaföldekre küldené Mesterházyt

3 komment


Csuhaj Ildikó

Lázár János a szamócaföldekre küldené Mesterházy Attila szocialista politikust, hogy ellenőrizze, melyik kormánytag (a tárcája álllamtitkára) kapott uniós agrártámogatásokat. L. Simon Lászlóról azt mondta a Kormányinfón: a költészettel foglalkozik.

Kellett még egy Nemzeti

A Hauszmann - terv keretében egy új nemzeti könyvtár létrehozásához hamarosan ötletpályázatot hirdetnek az építésztársadalom számára - jelentette be Lázár János a Kormányinfó sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy az új könyvtár Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Rádió épülete mögött,a Palotanegyedben épülhet meg. A rádió üres épületeit is használják majd - hnagzott el. A kormány 30 milliárdos beruházással számol. A kormány korábban döntött róla, hogy a Budai vár eredeti állapotban kerül helyreállítása, ám a Széchényi könyvtár jelenlegi épülete nem alkalmas a könyvtár- funkcióra, ezért lesz új Széchényi könyvtár.

 

24 milliárd a BKV-nak

A kormány jóváhagyott 24 milliárd forintot a BKV finanszírozására, emellett a nemzetgazdasági miniszter tovább tárgyal a fővárosi közösségi közlekedésről.

Eldőlt, Pest megy-e

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy a kormány jóváhagyta Budapest és Pest megye szétválását 2020-tól. A kormány a szétválás módjáról nem döntött, abban döntő szavuk lesz a Pest megyei településeknek.

Fotó: Soós Lajos / MTI

Lázárnak leesett

A Miniszterelnökség két államtitkára, Kis Miklós Zsolt és L. Simon László is kapott korábban uniós agrártámogatásokat- derült ki a Kormányinfón. Mesterházy Attila MSZP-s képviselő nyújtott be írásbeli parlamenti kérdést azzal kapcsolatban, hogy az egyes tárcák vezetői (államtitkárai) hozzájutottak-e hazai és uniós forrásokhoz.

Lázár János korábban nem adott konkrét választ Mesterházy Attilának, értelmezési problémái voltak a kérdéssel kapcsolatosan, ma viszont elmondta, hogy Kis Miklós Zsolt földművesnek minősül és az agrárkamara ifjú gazda tisztségviselője volt, amikor felkérte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkári posztjára. A tavalyi kinevezése előtt Kis Miklós Zsolt kapott uniós támogatásokat és édesapja is mezőgazdasági tevékenységet folytat.

"Mesterházy Attila menjen el esetleg a szamócaföldekre" és így ellenőrizheti az uniós pénzek felhasználását

- tanácsolta Lázár János az MSZP-s politikusnak. L. Simon László, a tárca másik államtitkára szintén kapott agrár-környezetvédelmi és kertészeti támogatásokat. Lázár János kissé meglepően vele kapcsolatban azt a kijelentést tette, hogy L. Simon az utóbbi időszakban nem vesz részt a cégei munkájában.

„Próbálom az üzlet világából a költészet világába visszaterelni" -

mondta a miniszter, és aztán nyomatékosította is: államtitkári teendőivel és a "a költészettel foglalkozik".

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.