Fidesz: Ki kell mondani!

Ki kell mondani: a cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik. A dolgok nem mehetnek így tovább, itt az ideje az őszinte, egyenes beszédnek - ezt tartalmazza a Fidesz elnökségének tegnap Veszprémben kiadott közleménye.

A legnagyobb ellenzéki párt álláspontja szerint "a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét".

"Ma Magyarországon romokban hever a közbiztonság. A brutális bűncselekmények számának drámai emelkedése újabb területen tette világossá, hogy a kormány kudarcot vallott, és mielőbbi távozása nélkül a közbiztonság nem állítható helyre Magyarországon" - szögezi le a Fidesz elnökségének közleménye.

Épp ezért a Fidesz azt követeli: a kormány hozzon létre hatvan új rendőrőrsöt, és tegyen intézkedéseket a törvény szerint hiányzó háromezer rendőr munkába állítása érdekében.

Emlékeztetőül: a város fideszes polgármestere, Debreczenyi János vasárnap, a veszprémi gyilkosság napján azzal állt az esti megemlékezésre gyülekező tömeg elé, hogy "nem számít, milyen kisebbséghez tartoznak a bűntett elkövetői, mert a bűnösök is elsősorban magyarok".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.