Lánczi András lett a Corvinus egyetlen rektorjelöltje

Ellenjelölt hiányában a Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa keddi ülésén az intézmény rektorjelöltjévé választotta Lánczi Andrást. A kormány stratégiai agytrösztje, a Századvég kuratóriumi elnöke húsz igen, nulla nem és három érvénytelen szavazatot kapott.

Lánczi András
Lánczi András
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tellér Gyula mellett Lánczi András Orbán Viktor egyik legfőbb ideológusa, noha ezt a filozófiatudományok kandidátusa – a Corvinus Politikatudományi Intézetének igazgatója, egyetemi tanár – rendre visszautasítja.

Szakterülete többek között a politikai filozófia, ezen belül is a XX. századi politikai filozófiai iskolák és irányzatok, a magyar politikai gondolkodás eszmetörténeti kérdései, különös tekintettel a két háború közti időszakra, a modern demokráciaelméletek, ezen belül is a kommunikáció problémái. Orbán Viktor miniszterelnök nagy nemzetközi botrányt kavaró, az illiberális demokrácia tézisét megfogalmazó tusnádfürdői beszédét több nyilatkozatában megmagyarázta.

A Népszabadság elsőként számolt be róla, hogy Lánczi indul a rektori székért, s hogy Orbán Viktor miniszterelnök is őt favorizálta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.