L. Simon hirtelen elfelejtette, mivel is foglalkozik

Rákellenes táplálékkiegészítőként árult barackmagot a honlapján L. Simon László családi borászata. Az RTL Klub híradójának az államtitkár azt mondta, az egészhez semmi köze, és egyébként sem adtak el egy zacskót sem a magokból.

A HVG írt először arról a múlt héten, hogy L. Simon László borai mellett zacskónként ezer forintért rákellenes táplálék-kiegészítőként árul barackmagot. A cikk megjelenése után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot is indított.

Az RTL Klub Híradója az üggyel kapcsolatban kérdezte az államtitkárt, aki közölte, neki az egészhez semmi köze, ráadásul a honlapjukon kínált barackmagot soha nem tudták forgalomba hozni, mert a törőberendezés nem volt képes megbirkózni a túl kemény maghéjjal. Az államtitkár azt is állította, a Simon és Simon Kft. nem is az övé, hanem a feleségéé.

Ennek ellentmond a hatályos cégkivonat és a fideszes képviselő vagyonbevallása, amely szerint azonban továbbra is 57,77 százalékos tulajdonrésze van a cégben. A borászat honlapján pedig ez az üdvözlőszöveg fogadja a látogatókat: „Üdvözöljük oldalunkon, ahol az író és politikus L. Simon Lászlót most családi cégének borain keresztül ismerheti meg közelebbről.”

A riportban L. Simont arról is kérdezték, alátámasztja-e bármilyen kutatás a barackmag rákellenes hatását, mire közölte, nem orvos, erre a kérdésre nem tud válaszolni. Az újságíró azon kérdésére, hogy mégis miért hirdették így, azt mondja: „Nem tudom... ezt így hirdettük?”, majd hozzátette, az, hogy ez állt a honlapon, ez nem az ő dolga. A terméket azóta eltüntették a honlapról.

A barackmag túlzott fogyasztása egyébként veszélyes lehet, a magban található amigdalint az Országos Gyógyszerészeti Intézet nem engedélyezi sem gyógyszerként, sem gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.