Kunhalmi Ágnes: Nem hírhamisítást várunk a közmédiától

Ismét fájóan aktuális Magyarországon az 1848. március 15-én leírt 12 pontból az első, amely a sajtószabadságról szól – állítja az MSZP budapesti elnöke. Az MTVA székháza előtt kijelentette: hónapok óta folynak az előkészületek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására.
A közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke szombaton a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti székháza előtt szombaton.

Magyarország nem hazugságot és hírhamisítást vár el a közmédiától – hangoztatta Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztatóján. Elmondta: 167 év után ismét fájóan aktuális Magyarországon az 1848. március 15-én leírt 12 pontból az első, amely a sajtószabadságról szól.

A politikus szerint a magyar állam által fenntartott közszolgálati média központjában hivatalosan a magyar nyilvánosság objektív köztájékoztatásáért felelős embereknek kellene dolgozniuk. Rámutatott: a közmédia munkatársait a magyar emberek munkája és adóforintjai tartják el, akárcsak az országgyűlési képviselőket vagy a kormány vezetőit, éppen ezért Magyarország ezektől az emberektől nem hazugságot, „nem a kormány és egy párt propagandagépezetét várja el".

Szavai szerint ugyanakkor az épületben hónapok óta folynak az előkészületek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására. Egy ország nézi végig, ahogyan a kormány politikusai és a Fidesz vállalkozói nyíltan háborúznak egymással, „ennek következménye lesz az, amit holnaptól itt elindulni látunk" – mondta.

Kunhalmi Ágnes közölte: egyszer mindenkinek döntenie kell arról, hogy mások szolgájaként tekint önmagára, vagy önálló emberként; eszköz akar lenni, akit használnak, vagy azért akar kiállni, ami számára fontos. Magyarország jövőjét nem lehet pusztán alattvalókra és szolgákra építeni – szögezte le.

A politikus úgy vélte, a jelenlegi hatalom és a Fidesz nem becsüli meg a függetlenséget, a független sajtót, valamint a független újságírókat, sőt el akarja nyomni őket, hogy „még nyerjen magának néhány évet a kormányzásban". Úgy vélte, a mai közmédiát fenntartóknak és az állam képviselőinek nincs elképzelésük arról, hogy milyen ország legyen Magyarország, azon túl, hogy azt ők akarják vezetni.

Nincs az a propagandagépezet, amely beindítaná az ország növekedését, csökkentené a szegénységet, és el tudná nyomni az emberek vágyát, hogy Nyugat-Európához és a modern világhoz tartozzanak – figyelmeztetett Kunhalmi Ágnes. Leszögezte: a közmédia teljes elfoglalása „kapálózás", és minél inkább kapálózik a Fidesz, annál mélyebbre kerül.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.