Kunhalmi Ágnes kipakolt a múltjáról

Tarlós István legyőzhető, de el kell magyarázni az embereknek, miért rossz, ha a kormány a főváros ellen politizál - mondta a hvg.hu-nak Kunhalmi Ágnes. Az MSZP budapesti elnöki posztra pályázó politikusa a hiányzó nyelvvizsgájáról, a meg nem szerzett diplomájáról és egy eddig ismeretlen büntetőügyéről is beszélt.

"Több képviselőtársam van, aki még nem fejezte be az egyetemet, de nagyon jó ismerője és megjelenítője egy-egy területnek. Sokszor támadtak azzal is, hogy nem vagyok pedagógus. Valóban, de az ország legjobb gyermekorvosának sem az a dolga, hogy megszervezze a hazai gyermekgyógyászatot, intézményeket üzemeltessen, hatékonyságot növeljen a szektorban. A politikának kereteket és lehetőségeket kell teremtenie az oktatás szereplőinek, amiben egyénileg a legjobban ki tudják teljesíteni saját képességeiket. Ehhez nem tanári diploma kell, hanem nyitottság, elhivatottság és valódi figyelem a pályán mozgókra. Egyébként őszig leteszem a nyelvvizsgát, és kiadják a diplomáimat. Azon pedig nem lepődtem meg, hogy a Fidesz szokásos karaktergyilkos technikájával felhasználta ezt is ellenem" - mondta a hvg.hu-nak Kunhalmi Ágnes.

A szocialista oktatáspolitikus is felelősnek érzi magát az MSZP rossz választási szerepléséért, azzal együtt is, hogy kritikáival sokszor kisebbségben maradt a párton belül. Most arra készül, hogy elmagyarázza a budapestieknek: rossz az, amit most a kormány csinál a fővárosban.

"A budapestiek nagy része ezt szerintem már rég tudja, érzi. Az a kérdés, egy teljesen új város-, és országképet tudunk-e nekik nyújtani. Ezzel a Fidesz is vergődik: fogalmuk sincs, mit kellene kezdeni Budapesttel. Csak addig tart a horizontjuk, hogy daraboljuk fel, mert még mindig több szavazója van a baloldalnak az április 6-i eredmények alapján, mint a kormánypártoknak. Orbánt csak az érdekli, hogy „legyőzze e kommunistákat". Hogy ezért ki, milyen árat fizet, az már nem. Viccesnek tartom, hogy az ő világképükben én is kommunista vagyok, pedig 1989-ben mentem általános iskolába" - mondja Kunhalmi Ágnes.

A leendő fővárosi pártelnök elébe megy a találgatásoknak és őszintén bevallja: 2005 novemberében jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért. A lejárt gimnáziumi diákigazolványára ragasztott egy érvényesítő matricát, amit az egyik barátjától szerzett, hogy diákbérletet tudjon venni.

"Hülyeség volt, meg is bántam. Mindenki múltjában lehet olyan, amire nem büszke, a fideszes politikusok között is van bőven ilyen. Én olyan politikai kultúrát és országot szeretnék, ahol a hibákról, tévedésekről lehet nyíltan beszélni. Nagyon nehéz ezt elsajátítani, a mi kultúránk, életünk ezzel sokszor szembemegy. Mégis, én hiszek abban, hogy a jövőnk múlik rajta."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.