Külföldieknek hamisítottak iratokat az okmányirodában

Hamis okmányokat készített külföldieknek egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei okmányiroda több munkatársa, az évek során ötvenöt külföldi állampolgárt juttattak jogosulatlanul hamis úti és személyi okmányokhoz – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.

A gyanúsítottak – egy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei okmányiroda munkatársaként – 2011 és 2015 között anyagi ellenszolgáltatásért, közvetítők útján harmadik országbeli állampolgárok részére úgy állítottak ki személyazonosításra alkalmas úti és személyi okmányokat, hogy azokat meghamisították – olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, az érintett külföldi állampolgárok törvényes úton nem voltak jogosultak arra, hogy Magyarország, valamint az Európai Unió tagországa által kiállított, személyi azonosításra alkalmas okmányt igényeljenek.

A gyanú szerint az ügyintézők segítségével 55 ember jutott így jogosulatlanul hamis okmányokhoz.

A nyomozók szerdán összehangolt akció keretében öt embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük kettőt bűnügyi őrizetbe vettek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészet, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nő és társai ellen folytat nyomozást – olvasható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.