Külföldi magyaroké lehet az Aranybikával együtt a Civis Hotels

Ha sikerül február 15-ig eladni a csődeljárás alá került debreceni Civis Hotels Zrt.-t, akkor a cég megmenekülhet a fölszámolástól. A társaság több milliárdos tartozást halmozott föl, az adósság miatt már az áramot is kikapcsolták a Grand Hotel Aranybika Szállóban.

A múlt év novemberében csődeljárás alá került debreceni Cívis Hotels Zrt. vezetése több magyar származású külföldi befektetővel tárgyal a szállodákat - többek között a patinás Grand Hotel Aranybika szállót - üzemeltető cég értékesítéséről.

A hajdúszoboszlói, hortobágyi és debreceni szállodákkal és vendéglátó-ipari egységekkel rendelkező cég a gazdasági válság következtében visszaesett idegenforgalom miatt került padlóra, az adósságállománya értesüléseink szerint meghaladja a három milliárd forintot. A cég fizetésképtelenségének következtében több mint egy hete kikapcsolták az áramot a debreceni főtéren található Aranybika szállóban, ahol azóta motoros áramfejlesztőket helyeztek üzembe, a vendégeket pedig más hotelekbe költöztették.

Értesüléseink szerint a Civis Hotels Zrt. vezetése múlt év ősze óta tárgyal a cég teljes egészében történő eladásáról, azaz nem csak az Aranybika értékesítéséről van szó. Úgy tudjuk, a potenciális vásárlók között van egy magyar származású, Svájcban élő vállalkozó, de már voltak érdeklődők arab országokból és jelenleg Oroszországból is érkeztek ajánlatok.

Hupuczi László, a társaság elnök-vezérigazgatója tudósítónknak azt nyilatkozta: a tárgyalások sikerrel kecsegtetnek, s elképzelhető, hogy a cég eladását február 15-ig lebonyolítják.

Ha a társaságot nem sikerül eladni - úgy tudjuk: négymilliárd forintot kérnek érte -, akkor a vállalkozást fölszámolják, az ingatlanait eladják, és a befolyt összegből kifizetik a hitelezőket.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.