„Köztük 209 gyermekkel szemben intézkedtek”

Negyvenhat csoportban 1439 illegális bevándorlóval – köztük 209 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy tizenegy olyan személyt állítottak elő, akik pénzért illegális bevándorlókat szállítottak a fővárosba.

A hajnali órákban Röszke külterületén értek tetten három öcsödi lakost, miközben négy szír illegális bevándorlót vettek fel autójukba.

Ezt követően az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén egy szerb állampolgárt fogtak el, aki három szír férfit szállított.

Reggel az M5-ös autópályán egy kamion rohant egy leállósávban várakozó autóba, miközben N. Richárd és N. Natasa három, magát szír állampolgárnak valló személlyel egyezett meg abban, hogy Budapestre viszik őket.

Este a kiskunmajsai K. Lászlót az M5-ös autópályán állították meg a rendőrök, a férfi autójában 14 illegális bevándorló utazott.
Szintén az M5-ös autópályán fogtak el egy magyar férfit, aki kilenc szírt szállított Budapest irányába.

Tetten érték a rendőrök Röszke külterületén éjfél előtt R. Róbertet, miközben öt libanoni állampolgárt vett fel autójába.

A szekszárdi O. Gábor és H. Ferenc ellen azért indult büntetőeljárás, mert Röszke külterületén hat szír állampolgárral egyeztek meg abban, hogy Budapestre viszik őket.

Pénteken hajnali egy óra után az M5-ös autópálya röszkei felhajtójánál az egyenruhások és a nyomozók megállítottak öt, konvojban közlekedő autót, amelyekben összesen 31 szír illegális bevándorló utazott. A helyszínen négy embercsempészt elfogtak, ötödik társukat még keresik. Az embercsempészektől több ezer eurót foglaltak le, amit azért kaptak, hogy eljuttassák Nyugat-Európába a bevándorlókat.

Két magyar férfit is megállítottak, akik autójukban négy szír illegális bevándorlóval épp az embercsempészekkel intézkedő rendőrök mellett próbáltak elhajtani. Az 55-ös úton szintén egy szerb állampolgárt fogtak el, aki kisteherautójában 39 illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába eljuttatni. A bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség – mondta el a szóvivő.

Országszerte tiltott határátlépés miatt 1753 embert fogtak el a rendőrök, és 7 emberrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás pénteken – közölte a Police.hu oldalon az ORFK.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.