Közterületet akarnak elnevezni Göncz Árpádról Debrecenben

Az elhunyt államfő tisztelői kezdeményezik, hogy Debrecen önkormányzata nevezzen el utcát, közteret a városban a volt köztársasági elnökről. 
Göncz Árpád tisztelőinek debreceni csoportja ma kezdeményezte Papp Lászlónál, a cívisváros polgármesterénél, hogy az öbnkormányzat utcát, közteret nevezzen el a közelmúlktban elhunyt államfőről - tájéákoztatta tudósítónkat a csoport nevében Budácsik Lajos.
 
A polgármesternek írott levélben az olvasható: "mivel az október 29-ei közgyűlés napirendjei között nem láttuk, ezért ezúton kezdeményezzük, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése a következő novemberi ülésén döntsön arról, hogy a városban utcát vagy közteret nevezzenek el Göncz Árpádról". Hozzátették: "az Elnök úr tisztelőinek debreceni csoportja úgy gondolja, hogy ezzel a ,,Magyar Szabadság Őrvárosa" méltóképpen tisztelegne Göncz Árpád munkássága, életútja előtt.
 
Úgy vélik, hogy az elnök "szabadságszeretete, hite, a demokrácia iránti elkötelezettsége, tisztessége, embersége olyan érték, amely mintául szolgálhat mindannyiunk számára". Véleményük szerint embersége az utókor számára példaértékű, tiszteletreméltó. 
 
Budácsik Lajos hozzátette: Göncz Árpád tizstelői nove,ber ötödikén, csütörtökön 17 és 19óra között szerveznek a debreceni főtéren pártsemleges, civil, csöndes megemlékezést. Arra kérik azokat, akit tisztelték és , hogy gyertyagyújtással, egy szál virággal, néma főhajtással emlékezzenek rá.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.