Közmunkások tépkedték le a kormányváltók plakátjait Ózdon

Közmunkások tépkedték le Ózdon Nyakó István MSZP-s képviselőjelölt plakátjait.
A „tisztogatók" közül ketten is elmondták: azt az utasítást kapták, hogy szedjék le azokat a plakátokat, amelyek a szocialisták jelöltjét népszerűsítik. A közmunkások a város tulajdonában lévő cég kisbuszába pakoltak be, miután végeztek a plakátvakargatással.

Nyakó István az esetről bejelentést tett a helyi választási irodán, s feljelentőként csatlakozott hozzá Ujhelyi István az országgyűlés MSZP-s alelnöke is.

Ő tudósítónknak azt mondta: ezzel is szerette volna demonstrálni, hogy nem csupán ózdi ügyről van szó, számos településről kaptak olyan jelzést, hogy a helyi hatalomnak kiszolgáltatott közmunkásokat kampányjellegű munkával bízzák meg kormánypárti polgármesterek.

Szerinte az sem véletlen, hogy – miként azt lapunkban megírtuk - a kormány utasításba adta a településeknek, hogy a választások előtt utalják ki a közmunkások esedékes juttatásait. - Az éhbérért dolgozó embereket így sakkban tudják tartani, s méltatlan feladatokra kényszerítik a fizetségért cserébe – fogalmazott Ujhelyi.

Fürjes Pál, Ózd polgármestere, a Fidesz helyi szervezetének vezetője tudósítónknak elismerte: ő adta ki az utasítást a közmunkásoknak, hogy szedjék le a plakátokat az önkormányzati tulajdonban lévő létesítmények falairól, így például a buszvárók oldaláról.

Egyben az ÉMÁSZ figyelmét is felhívták arra, hogy villanyoszlopokon is hirdetnek a pártok, elcsúfítva ezzel az ózdi városképet. Azt azonban cáfolta, hogy kifejezetten Nyakó István plakátjainak eltávolításra adott volna parancsot, szavai szerint ő azt mondta: minden olyan hirdetményt szedjenek le, amely engedély nélkül került ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.