Közmunkások is szállítják a könyveket az iskolákba

Az előző tanévben nagy botrány volt a tankönyvek kiszállítása körül, sok iskola nem kapta meg időben a kért eszközöket, mert azok egy része a tervezett átadás idejére nem volt még kinyomtatva sem. Most úgy tűnik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) mindent megtesz, hogy a blamázs ne ismétlődhessen meg.

A rendőrök után a közmunkásokat is bevetik a tankönyvszállításnál. A rendőrség még év elején kapott arról értesítést, hogy április végéig keressék meg a kapitánysághoz közeli iskolákat és mérjék fel, hogyan tudják a könyveket teherautóval az iskolába szállítani.

444.hu információi szerint a polgármesterek is levelet kaptak a megyei kormányhivatalnokoktól, melyben ezt írták nekik:

„A tankönyvek szállítása során az anyagmozgatási, rakodási feladatok végrehajtása, az átadás-átvétel gyorsítása érdekében az idei esztendőben a közfoglalkoztatásban résztvevőknek is szerepet szánnak. (…) Kérem, hogy a kiszállítási tervben szereplő időpontban a megadott közfoglalkoztatott létszámot (hagyományos hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás létszámából) biztosítani szíveskedjen.”

Úgy tűnik, az EMMI-nek, a KLIK-nek és a KELLO-nak már a rendőrség segítsége sem elég, biztosra akarnak menni. Nem szeretnének úgy járni, mint tavaly, amikor a könyvek nem érkeztek meg időben az iskolákba. Más kérdés, hogy számos kiadvány már most késik, a KELLO szerint 33 kiadó nem tartotta a tankönyvek leszállításának határidejét.

A 444 portál megkereste a Magyar Postát, miután kiderült, hogy a társaságot bízta meg a KELLO a tankönyvek kiszállításával. A posta nem adott érdemi tájékoztatást a portál azon kérdésére, hogy mennyiért végzik a szállítást, és mennyi tankönyvről is van szó. Csak annyit közöltek, hogy a megrendelő aktuális igénye alapján, a megrendelő által meghatározott időben és mennyiségben történik a könyvek iskolába juttatása.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.