Közmunkások építették az egri jegyző kertjét

„Munkaszervezési figyelmetlenség” történt?

Több közmunkás is dolgozott márciusban Kovács Luca egri jegyző házának udvarán, ahol kertet építettek – ezt állította egy szerdai egri sajtótájékoztatón Bognár Ignác, a Jobbik városi elnöke, aki emiatt lemondásra szólította fel a jegyzőt s az egri polgármestert, Habis Lászlót. Szavai szerint több napon át ingyen dolgoztak a jegyzőnek az amúgy állami pénzekből fizetett, az egri Városgondozás Kft. által foglalkoztatott közmunkások, ezt egy videófelvétel, illetve az egyik közmunkás elmondása is igazolja.

- A helyszínen alvállalkozóként dolgozó önkormányzati kft. igazgatójától jelentést kértem, s ebből az látszik, hogy valaki valóban elkövetett egy hibát 2014. márciusában. A cég tájékoztatni fogja arról az egrieket, hogy pontosan mi történt az alvállalkozóként végzett tevékenysége során – közölte Habis László egri polgármester, aki a Fidesz-KDNP színeiben indul újra a posztért. Szerinte a még tisztázatlan márciusi „hibát" a Jobbik a választási kampány finisében egy előre felépített, lejárató célú, aljas politikai támadásra használja fel. - Nem történik más, mint hogy tisztességre, jó szándékra hivatkozva dobálják a sarat, természetesen úgy, hogy abból minél több jussom rám is – fogalmazott.

Közleményt adott ki az ügyben Jakab Zoltán az egri Városgondozás Eger Kft. vezetője, ezt szó szerint közöljük. „Cégünk egy építést végző kivitelező gazdasági társaságnak volt alvállalkozója kertépítés tárgyában, mely szervezettel több éve szerződéses kapcsolatban vagyunk. A kivitelező vállalkozással még februárban kötöttünk megállapodást, figyelembe véve az elültetett növények megfakadását, idén decemberi végteljesítéssel. Belső vizsgálatunk kiderítette, hogy munkaszervezési figyelmetlenség következtében a kivitelezést végző brigádba néhány közcélú munkást is beosztottak. Pontosan hét munkanapon keresztül, négy közcélú foglalkoztatottról volt szó, az ismert kondíciók mellett az állam által finanszírozott összes bér- és járulékköltség így hozzávetőlegesen 150 ezer Ft. A megrendelőnek (vagyis a jegyzőnek. A szerk.) közmunkás foglalkoztatásáról nem lehetett tudomása."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.