Közmunkára váltja 10 ezer forintos büntetését Sándor Mária

A fekete pólósként elhíresült ápolónő és néhány társa tiltakozott még szeptember elején az alacsony bérek és a kormány egészségügyi politikája ellen az Erzsébet hídon. A rövid, húszperces demonstrációt Sándor Mária nem jelentette be, akciójukat villámcsődületnek, flash mobnak tekintette.

Bár a tiltakozás egy forgalmi sávban zajlott, az a tömegközlekedést nem érintette, a korai órára és a rövid időre tekintettel pedig a forgalomban sem okozott különösebb fennakadást, a helyszínre érkező rendőrökkel pedig mindenben együttműködtek.

A rendőrség minden résztvevő esetében megállapította a közúti közlekedés szabályainak megsértését, Sándor Mária esetében pedig, aki nem jelentette be a rendezvényt, a gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértését is, és a résztvevőket húsz-húszezer, a szervezőt pedig ötvenezer forint pénzbírsággal sújtotta.

Sándor Mária a TASZ segítségét kérte az eljárásban, a jogvédők közbenjárására az ápolónő társai esetében elengedték a pénzbírságot, a szervező büntetését 10 ezer forintra mérsékelték.

Sándor Mária lapunknak azt mondta: a büntetést közmunkával fizeti. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.