Kozma atyának egy pápa nem dirigál

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke nemmel voksol az október 2-ai népszavazáson.
A szeretetszolgálat vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán elismerte, hogy a tagság az Európai Unióban (EU) kötelezettségekkel jár, ugyanakkor feltette a kérdést, hogy megkérdezték-e a tagállamokat akkor, amikor "hívták" a bevándorlókat.

Kozma Imre atya arról beszélt, hogy szerinte az EU nem lesz képes kezelni a bevándorlási hullámot, mégpedig azért, mert az európai kereszténységet "kilúgozták", Európa szekulális lett, és lemondott a keresztény értékrendről.

Fotó: Reuters

A keresztény emberkép Isten és ember közös történetét jelenti, és "ebben a közös történetben mindig érvényes értékek határozzák meg az egymáshoz való kapcsolatunkat". Ehelyett a szekuláris ember úgy gondolja, hogy az értékeket ő maga határozhatja meg - fogalmazott az elnök.

Félő, hogy ha "nincs nekünk elegendő lelki erőnk", akkor az érkezők fognak bennünket formálni, alakítani - hangoztatta Kozma Imre.

Az atya szavai szöges ellentétben vannak Ferenc pápa véleményével, aki többször is megfogalmazta: "az evangélium válasza korunk migrációs kihívására: az irgalmasság". A nyári, krakkói Ifjúsági Világtalálkozón arra szólította fel a fiatalokat: tanulják meg, "miként kell azok szavát meghallgatni, akiket nem értünk, akik más kultúrákból, nemzetekből jönnek, valamint azokét is, akiktől félünk, mert úgy gondoljuk, hogy bánthatnak bennünket".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.